Baby on Board

.. Resultat från idag ..

Kändes som en enorm lättnad när man lämnade sjukhuset tidigare med informationen om att man inte har graviditetsdiabetes. Istället kommer nu rädslan om att man inte har något medicinsk anledning för att få igenom ett planerat kejsarsnitt. Läkare tar inte humanitära skäl till en anledning till ett snitt. Många har haft tur och ändå fått snittet planerat. Stressad, förtvivlad och även orolig om att min anledning inte är tillräckligt. Att man kommer åka tillbaka till förlossningen och få gå igenom samma procedur igen som kommer sluta i akut snitt. Man blir förbannad med att vi lever i moderna tider och har ändå inte rätten över våra egna kroppar. Måste åka utomlands för att få igenom sin dröm förlossning. Har ett möte med psykologen och därefter får man veta resultat utav läkaren i slutet utav maj. Paniken om man nu får ett nej och har få enbart en månad på sig att hitta en annan lösning.

Efter besöket på sjukhuset tog man vägarna förbi ’Dollar store!’ Tog chansen om att hitta Koreanska masker för ansikte, händer och fötter. Älskar deras kvalitéer. Tyvärr fanns inte turen på min sida utan köpte med mig istället; chips, såpbubblor maskin och lite gottigheter. Varför inte? Strålande väder och hela familjen är hemma. Lite mys kan man ha under en sådan vacker vårdag som denna. Sonen förstod nog inte hur maskinen skulle användas på riktigt; men-men, han hade skoj och det är ändå det viktigaste. Gottigheterna blev perfekt för vårt balkong-häng och mysigt hade vi allt. När solen var som starkast låg vi i skuggan, sonen såg på Youtube och personligen hade man somnat. Verkligen helt utmattad. Sov nog i någon timme. När både sambon och jag hade vaknat var det dags att tänka på middag. För en omväxling skull beställde vi pizza. Vilket blev perfekt för oss alla; förutom att man fick en sådan matkoma och somnade därmed igen. Hur trött kan man nu bli? Det är lite otäckt hur trött och utmattad man blir under graviditeten från ingenstans. Det är oftare att mannaår omkring trött och helt matt. Än att man nästan springer fram utav pigghet och smidighet. När man återvänder till arbetet är det en helt annan femma; väll hemma är man verkligen trött och utmattad utav ingenting. Kan snart trösta mig med att det enbart är två månader kvar utav graviditeten tills vi kommer välkomna Brianna till världen. Känns verkligen overkligt nu. Vi har alla den längtan med att få träffa henne.

När man vaknade efter min vilostund upptäckte man att Lilleman nu också hade somnat. Sonen var med sambon nere i vardagsrummet när han plötsligt somnade på soffan. Sover nu i vårt rum då det är både svalare, mörkare och somnar in bättre där. Ligger vid hans sida och fortsätter min spännande bok läsning. Känns både skönt och spännande att få återvända till arbetet imorgon. Har inte många pass kvar och vill gärna ta vara på dem man har. Få chansen med att arbeta och umgås med mina kollegor innan man nu blir avstängd.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.