Student of Life

.. Vindsluckan är nu klar ..

Sambon och svärfar har nu äntligen kommit igenom taket där vindsluckan kommer befinna sig. Man hör en hel del sågande. Känner i emellanåt någonting som luktar små bränt eller den doften när någon sågar igenom trä. Svärmor kom kort efteråt med lunch till oss alla från Max. Sonen som är verkligen kräsen till vad han nu äter. Blev stormförtjust i maten. Aldrig haft svårigheter med mat från McDonalds, pizza eller sådant. Det är nog enbart mat hemifrån han är lite mer kräsen för. Frågan är egentligen om det är att vara kräsen eller om han kanske testar oss. Barn är smarta. Lilleman försöker hitta sig själv, personlighet och med mera. Har så många olika personligheter; från att vara världens mysiga kille, till att bli irriterad, med attityd och nyfikenhet. Märker att han är en helt annan pojke nu. Spännande att se hur hans utveckling blir!

Hade inte gjort många knop på förmiddagen och ändå kände man sig behov utav en vilopaus. Chansen med att lyssna på musik, slappna av och sova en kort stund. Det gör en sådan skillnad för sinnet och kroppen. Blir en helt annan människa. Trots att man nu sov igenom natten och förmiddagen var inte speciellt stressig. Hade inte många sysslor. Kände man sig pigg och redo för sina rutiner. Putsade rutorna. Dammade av soffan, stolarna och köksbordet. Tvätten, disken, plockade undan leksakerna och bäddade sängarna. Känns så underbart när man fått sina sysslor gjorda. Lilleman som inte sov någon middag. Somnade redan nu vid sju tiden. Helt utmattad!

Tog sambon och svärfar några timmar med att sätta vindsluckan på plats och det blev perfekt. Varför skaffar vi en sådan? Vill ha möjligheten med att upptäcka läckor vid taket och skorstenen i tid. Innan man får mögel och får onödigt med komplicerat arbete. Tog inte lång tid och nu är den äntligen väl på plats. Trodde verkligen att luckan skulle ta mycket längre tid att få på plats. Den skulle synas onödigt mycket och tyvärr bli väldigt fult i dotterns rum. Vilket överraskande syns inte så tydligt och kommer hjälpa oss i framtiden med att förhindra läckor/mögel. Vad skall man hitta på nu? Sonen sover och mestadels utav sysslorna är gjorda. Har dock rentvätt som skall hängas upp. Försöker tänka ekonomiskt. Istället för att använda torktumlaren. Hänger vi upp kläderna på tork i badrummet. Därefter måste man påbörja med middagen och matlådorna för den nya veckan framöver. Skönt att slippa stressen med maten. Tillagar den i god tid. Lugn och ro. Min indiska kycklinggryta. Därefter lite egentid med sambon; film mys och gottigheter!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.