Student of Life

.. Omgiven utav Kärlek ..

Fick mycket växlande reaktioner angående om mina personliga åsikter kring min avstängning från arbetet. Positiva och negativa. Känner mig prioriterad som gravid och inom riskgruppen. Man tar Covid-19 på allvar. Kan man vaccinera sig så skall man nu göra detta, ta avstånd från människor omkring dig och bära mask när du väl kan. Vill man nu inte vaccinera sig är det upp till var och en; dock skyddar detta dig och värnar om andra som befinner sig i riskzonen. Känner personligen att det är tråkigt med att bli avstängd då man har så mycket mer att ge, klarar av att arbeta och har precis påbörjat en ny arbetsplats man nu verkligen trivs på. Är inte redo med att gå av ännu. Tyvärr har vi ett riskbedömnings möte angående om min och dotterns säkerhet till nästa vecka. Som det ser ut nu kan jag bli avstängd redan under fredagen nästa vecka. Känner lättnad blandat med lite förtvivlan. Det löser sig. Kommer ansöka om graviditetspenning på direkten och vet att situationen löser sig. Har inte samma energi nivå som innan graviditeten. Känner ibland konstant trötthet; även om man inte är tillräckligt trött för att somna och vila för en stund. Känner man sig inte tillräckligt motiverad med storstädning eller träning. Negativa kommentarer tar tyvärr också mycket onödig energi. Försöker verkligen det bästa med att göra samma dagliga rutiner; städa huset, laga middag, roliga aktiviteter för sonen och ta mina små promenader. Vet att många kommer kommentera om ’varför gör inte din sambo detta?’ Varför inte? Han hjälper till så gott han nu kan. Städa och sköta mina sysslor är någonting man tycker om att sköta. Det är min återhämtning från en stressig dag. Pyssla med någonting man har som en ren rutin. Har gjort det så många gånger att det sitter i ryggmärgen. Får inte arbeta längre då man blir avstängd. Får inte renovera då det anstränger mig under graviditeten. Så bibehålla städningen och mina sysslor betyder mycket för mig. Det rubbar inte hela min vardag, dess rutiner och planering för dagens omlopp. Älskar mina små rutiner.

Trots att man försöker förbli positiv och aktiv. Känner man sig nu ofta hjärntrött och negativ inombords. Försöker inte tänka på det som hände med föräldrarna; hjälper inte med att älta en sådan händelse. Oavsett hur när ni var i förhållandet till varandra. Bekant, vän eller familj. Det är viktigt att minnas och aldrig glömma bort vem man en gång var. Det är dock viktigt att inte älta saknaden eller det som hänt. Negativ erfarenhet. Det är en sådan negativ laddat och tar så mycket onödig energi. Tyvärr är vi omgiven utav medmänniskor som gör dumma val och ibland väljer dem en väg där man helt enkelt inte är en del utav. Det gör ont och är inte alltid rättvist. Oavsett hur mycket tid du kanske lagt ner på personen; har ändå du gjort ditt bästa och det är mer än vad någon kan begära från dig. Sedan har du dessa medmänniskor som bryr sig innerligt om ditt mående och bästa. Som vill finnas i ditt liv nu och framöver. Bryr sig inte om småsaker och ser alltid det bästa i dug. Som du personligen inte tänker så ofta på. Kommentaren ovan. På bild. Fick man för en dag sedan och betyder fortfarande så mycket. Ord sätter sig på minnet och man får en sådan positiv energi laddning. Trots hur negativ dagen har varit, alla dessa misstag och eländigt allt må kännas. Dessa kommentarer värmer upp ens närvaro; man ignorerar allt eländigt och fokuserar på det positiva. Man räcker till, klarar av att kämpa längre och ser inga hinder under dagens lopp. Dessa ord från Mia har en sådan betydelse. Ingenting som försvinner; utan man fokuserar på det positiva och lägger det negativa åt sidan.

One thought on “.. Omgiven utav Kärlek ..

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.