Student of Life

.. Kommer bli avstängd ..

Det kom inte direkt som en chock eller överraskning. Man är alltid i riskzonen när man är gravid nu under dessa tider med Covid-19. Hade hoppats innerligt att de skulle låta mig arbeta kvar en månad till. Som ni förstår väntar man en dotter till Juli och hade i förväntningarna att lämna i juni. En månad innan hon skall välkomnas till världen. Tankarna fanns nu om att lämna i maj. Tidigt eller i slutet på månaden. Eftersom april kommer mot sitt slut. Tyvärr ser risken ut att man får nu lämna så tidigt som möjligt. Chansen om att få arbeta klart månaden är inte stora. Känns tungt och blir lite ledsen. Man kan inte bli arg på chefen eller arbetsplatsen. Det är trotts allt ledningen och reglerna som gäller. Chefen informerade om att man kommer bli avstängd. Frågan är enbart när? Om en vecka, två eller tre. Kommer inte få arbeta mer än till halvvägs igenom maj. Måste förbereda inför graviditetspenning och föräldrarpenning.

Trots att det känns tungt med att bli avstängd från arbetet. Personligen är att man kapabel med att arbeta tills hon kommer. Har inga foglossning, har energin och motivationen med att arbeta längre. Känner en sådan glädje med att arbeta. Känns det ändå lovande och tröstande med att det inte är så långt kvar förrän Brianna är här med oss. Åttiotre dagar kvar. Skall ändå känna mig lyckligt lottad som har fått ett nytt jobb och kunnat arbeta utan svårigheter så här länge. Om man går tillbaka hur livet var när man väntade sonen. Var man nästan sängliggandes, gått upp trettio kilo och var nästan oduglig. Var redan heltid sjukskriven i mars-månad. Välkomnar snart maj-månad och känner mig nästan inte gravid. Har svårigheter med att knyta skorna, ta upp något från golvet och kändes som något alltid tog emot vid magen. Får lite ont i ryggen till och från. Ingenting man direkt klagar för. Får tänka mycket på hållningen och vad man klarar av. Lyssna mycket på kroppen. Trots att man inte är lika stor som tidigare graviditet; bär man nu en fyrtio cm lång dotter i magen. Har inte råd att skada kroppen och speciellt inte nu!

Tanken var att dra till Slottskogen och ta en liten skogspromenad. Tyvärr var inte motivationen där, humöret är inte det bästa och känner mig lite nere. Ledsen. Förtvivlad. Maktlös. Åkte vägarna förbi mataffären istället. Handlade hem lite smått och gott. Hann små städa här hemma, tvätten och plocka undan leksaker. Middagen är kvar och vad som återstår utav kvällen.

11 thoughts on “.. Kommer bli avstängd ..

 1. Jag tycker det är bra att möjligheten finns samtidigt som jag också tycker att den gravida också borde ha rätt att bestämma hur hon vill göra. Samtidigt kanske arbetsgivaren är orolig om man skulle ha otur och faktiskt bli smittad och sjuk på jobbet. Då kanske arbetsgivaren ligger pyrt till för att inte ha följt regler oavsett om det var på den gravidas egen önskan. Svårt ju!

  Liked by 1 person

 2. men va iriiterande att du inte får bestämma själv eller beroende på hur du mår. tråkifgt
  men va gullig du är ❤ tack . mn blir lite hemma blind då man är hemma jämt coh vill förnya o tycker man inte får till det . såg en nedanför skrivit mitt hem såg ut som en modetidning ha ha

  Like

 3. Åh lite bitterljuvt… skönt att de tänker på de som är mer sköra i samhället och ger dem chansen att skyddas. Även fast du känner dig pigg och stark så vet man ju inte hur kroppen kommer att reagera om du skulle bli smittad.
  Men förstår att det känns trist när man var inställd på något helt annat.

  kram kram

  Like

 4. Trots att det såklart känns tråkigt så kanske det ändå blir bäst så här.
  Du får tänka på den lilla i magen och att det inte är värt den extra risken det innebär att jobba just nu.
  Njut av tiden istället! 💞

  Like

 5. Jag skulle känna mig nöjd, jag skulle inte vilja utsätta mig för mer smitta än nödvändigt och speciellt inte som gravid. Det ökar ju så fort nu också igen, så man måste hoppas och tro att vaccinet fortsätter öka farten

  Like

 6. Förstår att det känns trist att inte få jobba så länge som du orkar. Tur att du fått nytt jobb och att du denna gång kan njuta av att vara gravid. Hoppas det fortsätter så och att förlossningen går bra.

  Like

 7. Så tråkigt att du inte får jobba mer än vad du vill göra. Eftersom du mår så bra som du gör.
  Men samtidigt njut sista tiden att va gravid på. Innan ståhejet börjar med allt vad det innebär med barn & en nyfödd.

  Hoppas att du mår bättre snart 🤗😘.

  Like

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.