Baby on Board

Chockerande för oss alla

Lilleman var lite irriterad på mig till och från nu på morgontimmarna. Beslutade om att det var dags för sonen att sluta sitta på magen. Stora anledning är för att bebisen ligger därinne och jäser sig allt större. Sonen är inte en liten kille längre, växer och blir allt tyngre. Storebror och tre år nu till sommaren. Mycket som sker för grabben. Vilket han nu inte varit så överförtjust i riktigt ännu. Godtar ändå att vi myser lika mycket och vänjer sig så småningom. Efter en stund försvann all irritation och sonen förblev lika kelig. Satt i famnen och kollade på Youtube via telefonen. ‘Blippi’ är favoriten. Mitt i allt mysandet kom en liten chockerande syn – snön föll ner utanför fönstret. Det finns verkligen två sorter utav människor vid dessa tillfällen. Sonen var alldeles överlycklig och ville gå ut genast. Därefter finns det personer som mig. Besvikna, hoppats på mer sol och värme. Verkligen trött och irriterad på allt kring vinter och snö just nu. Har ni fått någon snö eller hagel till idag? Hur reagerade ni/du kring detta? Positiv eller negativt?

Eftersom sonen somnade redan vid fem på eftermiddagen till igår vaknade han även tidigare denna morgonen. Vid fem tiden. Vi turades om med vilan. Sambon gick upp först med honom och två timmar senare tog man över. Tycker sambon gjorde rätt som ändå lät sonen somna för kvällen. Vad skulle han nu annars gjort? Det går inte att väcka honom; oavsett vad man gör. Ställer honom upp, försöker med saft och locka med Youtube. När sonen är trött och har somnat på eftermiddagstimmarna. Låter vi honom sova vidare. För nu när sonen somnar så vaknar han inte förrän dagen därpå. Behövde sömnen och vaknade på ett kanon humör.

Vädret har verkligen växlat fram och tillbaka under förmiddagstimmarna. Fått hoppet om fint väder, sol och värme. För att därefter se att det snöar strax igen. Hade detta skett första april hade man sett allt som ett dåligt skämt. Hoppas verkligen på en förbättring utav vädret. Trots att SMHI redan har informerat om dagens väder som växlande molnighet. Suck! Glömmer inte bort att man är gravid utan tänker inte konstant kring det. Påminns ibland om att dra ner på tempot och ta det lite mer lugnt. Tog chansen nu på min egna tid med att studera, lyssna lite på musik och ta en liten vilo-paus. Dessa få ögonblick är verkligen guld för kroppen. Speciellt när man väntar ett pass nu på kvällen. Kommer gå jättebra då man trivs som fisken i vattnet.

Hur går det med jobbet och graviditeten? Som ni alla vet trivs man med jobbet och dessa underbara kollegor. Väldigt öppna till nykomlingar och är så trevliga. Fyllda med liv och humor. Aldrig stelt här. Hänt några få irritations moment; dock ingenting jämfört med andra arbetsplatser. Detta är en toppen plats och vill verkligen stanna här. Ända problemet nu är kring graviditeten och Covid-19. Att man är gravid innebär nämligen att man är i riskzonen. Får inte utsätta mig eller Brianna för något onödigt. Risken finns nu att man blir avstängd; eller inte. Det får vi se nu i veckan. På ett sätt har man redan insett allvaret med faran och godkänt inombords att bli avstängd. Det tråkiga är att man har fortfarande så mycket att ge och inte riktigt redo med att gå på gravid-ledigt ännu. Välkomnar vecka tjugoåtta på onsdag och det är ungefär tre månader kvar tills dottern är här med oss. Känner personligen att man nu stanna och arbeta tills det enbart är någon månad kvar. Det är tyvärr ingenting man kan påverka eller bestämma. Utan allt hänger på chefen och kommunen. Nervöst!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.